Sörby slakteri & Styck erbjuder dig som uppfödare/leverantör ett smidigt sätt att själv sälja din färdiga produkt. Efter överenskommelse kan vi sköta hela kedjan, från hämtning och inkörning av ditt djur, till att vi i kylbil levererar din färdiga produkt.
Ett annat alternativ är att du som leverantör sköter intransporten av djuret/djuren själv och sedan hämtar den färdiga produkten.
Obs!
Den som fakturerar slutkunden anses vara livsmedelsföretag, kolla därför med din kommun om du måste registrera livsmedelsföretag om du avser att sälja vidare produkten till egna kunder.
Styckning & paketering
NÖT
Grovstyckning:
Nöt styckas i odelade detaljer.
Malning utav färs ingår ej.
1/4, 1/6 eller 1/8-delsstyckning:
Nöt detaljstyckas m. benfria stekar. Färsen mals på 1 kg’s eller 5 kg’s förpackningar.
Konsumentstyckning:
Nöt detaljer delas i mindre stekar, i normalfallet 1-1,5kg stekar.
Malning färs:
Färs packas på 1 kg’s eller 5 kg’s påsar efter överenskommelse. 1kgs är den minsta mängd färs vi kan paketera.
Paketering:
Vi erbjuder några olika nivåer på paketering
- I SRS-back med insatspåse
- Hela detaljer vakuumförpackas
- Vakuumförpackat i konsument förpackningar, gäller konsumentstyckat.
LAMM
Vi erbjuder några olika alternativ:
- Grovstyckning – Innebär att lammet/fåret delas i 8 delar. EJ vakuum.
- Finstyckning – Du kan välja mellan sadel, kotletter eller båda delarna. Stekar med eller utan ben. Färs ingår ej.
- Finstyckning med Färs – som ovan men hals, slagsida och lägg blir färs.
- Gourméstyckning – Du kan välja att få stekarna med ben och även bogen. Resten styckas benfritt.
- Grillstyckning – lårstekar, bogstekar och rygg – skivade; hals, slagsida samt lägg blir färs.
Prislista: Klicka på bilden nedanför.